|
Právě je sob 30. lis 2024 0:36:29
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Maďar
|
Re: SINGLE 2011 - RUMUNSKO
Den 1. sobota 27.5.2010 - čas odbavení motorek 6.30 ráno tamního času - přesun z Popradu, Slovensko na Veselý Hřbitov, Rumunsko - vzdálenost 396 km převážně po silnicích I.třídy http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 34&t=h&z=8Den 2. neděle - vzdálenost 273 km k jezeru Izvorul přes hřebeny Rodei a Rarau-Giumalau http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 17&t=h&z=9Den 3. pondělí - vzdálenost 270 km do Sighisoary, rodiště Drákuly a údajně nejzajímavější město, cestou se můžeme zastavit u jezera Sv. Aničky - ubytko zřejmě asi v útulném a čistém kempu nad městem s krásným výhledem (a kouzelnou kadibudkou pro Dádíka) http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... F8&t=h&z=9Den 4. úterý - vzdálenost 261 km na cestě prohlídka hradu pana Drákuly (Bran) č.2 - dojezd pod hrad Drákuly č.1 pod hřebenem s nejvyšší horou http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... F8&t=h&z=9Den 5. středa - vzdálenost 264 km přes pohoří Fagaráš v Transylvánii kolem nejvyšší hory Moldoveanu (2543m) pokud nebude cesta zasypaná lavinou , potom by jsme zvolili objízdnou trasu určitě neméně zajímavou http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 8&t=h&z=10Den 6. čtvrtek - vzdálenost 262 km národním parkem Retezat, možnost dvou cest kdy ta druhá je o 100 km kratší, řešit budeme operativně na místě http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 8&t=h&z=10Den 7. pátek - vzdálenost 263 km se zastávkou v jeskyních v pohoří Apuseni http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 9&t=h&z=10Den 8. sobota - směr Poprad , zbývá 349, odbavení strojů nejpozději do 20.30 http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 34&t=h&z=8suma sumárum cca 2340 km za 8 dní čistého času mrkněte na to a v neděli to proberem
Naposledy upravil Maďar dne úte 01. úno 2011 18:34:37, celkově upraveno 2
|
úte 01. úno 2011 13:54:30 |
|
|
moose
Registrován: pát 27. úno 2009 10:36:01 Příspěvky: 1274 Bydliště: Roudnice n.L.
|
nooo, tak něco podobného jsem očekával .... takže super . Jen větička "čeká nás pouze 177km" mi na rumunsko přijde jako palec nahoru a hlášku ... je to dobrý (o předchozí trase 340 km ani nemluvim , ale podle nějakých fotek vypadá ta silnice před horami jako i s asfaltem
_________________ Moose Inu svět je malý a o náhody tu není nouze.
|
úte 01. úno 2011 14:18:45 |
|
|
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
Tak je tu první konkrétní vlaštovka a tohle je můj (ne)skromný názor: Předem děkuji Maďarovi, protože je vidět že se věcí zabývá a myslím že zdaleka ne lehkovážně jak jsem původně očekával. Kvituji nocleh z neděle na pondělí u jezera v Bicau (dá se očekávat pěkné prostředí i vzhledem k jezeru možnost turistického ruchu a tím i větší šnce na přespání). Cíl drákula mne také oslovuje - konec konců, když do rumunka, tak je to skoro povinnost. A teď trochu k jednotlivým trasám a pohledu na ně: 1. Sobota - vzhledem k ranímu startu a velké části cesty situované do Maďarska považuji 374km rozumných a to i pro již plnoletého synka na TDR - takže za mne OK 2. Neděle - zde nám Maďar hned druhý den přichystal nikoli druhý, ale dle mého cca 10tý level, protože myšlenka 340km a z toho nemalá část přes Karpaty po silnicích které tam snad ani nemusí být, bych asi jinak nemohl nazvat. Tato akce mi přijde hodna zvážení - možná rozdělení, nebo možná příprava náhradního plánu. 3.Pondělí - asi to bude náročnáý den, ale po snídani na břehu jezera budeme mít snad dost sil přetáhnout motkyneprůjezdnou oblastí a následně po silnici dojet do cíle tohoto dne - myslím že den je naprosto OK i s rezervou na piknik 4.Utery - dáme 245 lizneme i karpaty - den asi v pohodě, příjemnáý oběd v rumunské hospudce...takova asi klidna dovča - možná už nebudu myslet na nedělní útrapy , kdy jsem spal mezi medvědy a motorka byla až po kapoty v bahně. Závěr z prních plánů? Musím dokoupit střelivo, prověřit stan a vymyslet jak z CB udělat čtyřkolku ...možná závěs a spojení s TDR? a hlavně zjistit jaká ráže a jaké úpravy jsou třeba na skolení medvěda...a dokoupit munici DOTAZ: Fagaraš chceš dát další den, nebo o něm nevíš? Případně ještě v této oblasti.
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
úte 01. úno 2011 15:59:45 |
|
|
Maďar
|
omlouvám se Vám měl jsem to rozdělané a taky jsem zkoušel jak to prezentovat, nyní je to trochu jinak, malinkaté úpravy tak zvaný facelift mrkněte prosí na to ještě jednou, trochu mě to předtím zlobilo
|
úte 01. úno 2011 18:19:19 |
|
|
Maďar
|
jen už se mi tam nikam nevešel den v lázních pro davídka, ale jsou tam místa kde si zkratkou můžete ušetřit i cca 100 km mám tady v záloze ještě jeden kratší okruch, ale ten zatím nebudu ani vytahovat, třeba to schroupnete a operativně na místě to můžeme řešit vždycky, což si myslím že nás stejně asi nemine
|
úte 01. úno 2011 18:31:50 |
|
|
moose
|
Mě se to líbí, já jsem pro. fakt super a navíc ten odkaz dádíka mě nadchnul (a maďara určitě taky) polovina cesty přes polňačky - akorát si myslim že těch 260 je asi dost .. ale uvidíme .. tleskám mistrovy plánů
|
úte 01. úno 2011 19:49:51 |
|
|
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
Opakuji mé poděkování-uznání maďarovi za práci kterou si doteď s tím vším dal, trochu mne mate naše původní podmínka max 250km v průměru na den ketrá neni zachována ani náhodou a navíc jedeme většinu času přes hory kde si nejsem uplně jist kvalitou cesty/necesty. Jasně když budem vyrážet ráno v 7 a shánět nocleh v 18 dá se téměř garantovat že to stihneme - ale opravdu to tak chceme? Nebylo by lepší jet třeba menší část karpat ale ve větším klídku? (jen vzpomínám kolik jsme toho najeli po super asfaltkách v itálii, svycarech, nemecku - a tady jedeme do míst kde nemusí být cesta natož silnice, chápu že se to nedá předem naplánovat do mrti, ale uvítal bych kdyby po dnesch drsnějších kdy se budeem ubytovávat někdy v noci mezi kozama a medvědy, níásledoval den kdy bude relativní pohoda - tj časové rezervy).
Berte mou vítku jako námět k diskuzi - předesílám, ze mám (a nejen já) poměrně silniční stroj a tak si při své relativně dobrodružné povaze dokážu představit krátkodobé extrémnější přejezdy, ale pokud bych měl trávit 100km denně na šotolině, tak domu přivezu leda kostru (jak svou, tak motorky) a to bych opravdu nerad. Vzdálenosti na den mi přijdou dlouhé a popravdě jejich trasa se mi poprvé líbila víc....nicméně projdu mapy podrobněji a napíšu konkrátnější názory. Jsem jen jeden z Vás a toto je múj aktuální názor, respektující heslo "Bud proto neco udelej, nebo pak neplač...".
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
úte 01. úno 2011 21:46:52 |
|
|
moose
|
jen pro ilustraci posílám foto z cesty, která je naplánována na poslední den 1 a 2po těchto cestách budeme kolem půlnoci tak na 50tém? km shodou okolností je tam teda Alp
Naposledy upravil moose dne úte 01. úno 2011 22:23:55, celkově upraveno 3
|
úte 01. úno 2011 21:56:32 |
|
|
Guru
Administrátor
|
Doplněk:
Lázně NO PROBLEM - ale CHTEL JSEM NA KOUPANI DO PRIRODNICH TERMALNICH PRAAMENU - nejsem si jist zda jsou zaneseny v mapě (koupačka s piknikem na 3h) - dával jsem odkaz do těch textů někde o 2 strany zpět.
OPERATIVNOST - je mi jsne že to prostě ostrocky naplanovat nejde, jen bych zvažoval rezervy, aby nakonec nebylo operativni vše od 3tího dne.. prostě abychom se mohli k původním plánům vracet. Raději bych si vcestu opeatině místy prodloužil, než se snažil dohánět.
|
úte 01. úno 2011 22:00:08 |
|
|
Guru
Administrátor
|
moose píše: jen pro ilustraci posílám foto z cesty, která je naplánována na poslední den 1 a 2po těchto cestách budeme kolem půlnoci tak na 50tém? km shodou okolností je tam teda Alp zkusim upravit foto č. 1ZDETak na to ZAPOMENTE - tohle snesu cca 100m denně (m nikoli km) Prošel jsem více fotek na trase a silnice se zdá být asfaltka X té třídy s dírama - pro mne sjízdné. Rychlost nedokážu odhadnout ale , nei to jako Mooseho "BEST OF" ketré mne vyděsily - dpoporučuji na gooigle maps zapnout fotky a můžete se podívat. Každopádně okolí (na fotkách) je hodně pěkné. Tipuji rychlost kolem 60km/h
|
úte 01. úno 2011 22:21:29 |
|
|
|