|
Právě je pát 29. lis 2024 12:21:52
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
KAM S KUBOU aneb první dovolená GURU+MBJ na oddělených moto
Autor |
Zpráva |
Maďar
|
Re: KAM S KUBOU aneb první dovolená GURU+MBJ na oddělených moto
Upřímě lituji, že jsem nemohl dorazit za Vámi a snad by mě nevadil ani ten déšt, potřebuji někam vypadnout, už mám nějaký cíle, ale od této soboty hrajeme play off a bude to trvat ještě další tři víkendy min. Tak snad potom bude přát ještě počasí a vyjde nám nějaký společný termín, každopádně díky za sdílení vašich zážitků a v pořádku se nám oba vraťte.
|
ned 23. srp 2009 21:55:45 |
|
|
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
den Třetí...projížďka přes Maria AlmDnes jsme se probudili do sluneho rána a rozhodli se starávit den v sedle , ale v nějakých méně profláklých lokalitách a tak i bez neříjěmného provozu kolem nás. Vyrazili jsme z Viehoffenu a nevěříc kolegům, rozhodli se zdolat přejezd do Tyrol přes "šedou" tj v mape cestu ktera je ve sjizdnosti tesne před stezkou pro pěší. Po dohledání trasy, ofroadovém žaškolení MBJ který toto opět obstál na jedniku, jsme stanuli u horské chaty SpielbergHaus kde jsem pochopil jak to myslel jezdec GSa který zminoval " dojed na SpielbergHaus a zeptej se na KEY" myslel jsem že KEY je něco jako rada (anglicky potud umím, ale doufal jsem v nějaký skrytý význam toho slova) ... ...ano je to závora na klíč, "KEY" bohhužel na chatě neměli, zato nám poradili, ať si motorky přehodíme a klidně jedem dál... Po zopakování offroadové vložky jsme dali příjemnou projížďku přes MariAlm obídek v Goldegg Den jsme zakoili objetím jezera v Zell Am See a po 200km dorazili domu NAsi novi znami odjizdeji, a ochotne nam tu nechali sve 15denní permice na GG, takze dekujeme
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
pon 24. srp 2009 2:24:44 |
|
|
moose
Registrován: pát 27. úno 2009 10:36:01 Příspěvky: 1274 Bydliště: Roudnice n.L.
|
Tak to je fakt dobrý , mám takový pocit že všechny ostatní cesty krom GG jsou snad lepší než GG samotný. Doufám že se tam také dostanu na takovouhle dobu aby jsme to projeli , proti tomu je naše víkendová vyjíždka 350 km přes Boží dar a Klínovec cestou po rovince
_________________ Moose Inu svět je malý a o náhody tu není nouze.
|
pon 24. srp 2009 6:39:06 |
|
|
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
den čtvrtý......Vyskohorské přehradní nádrže nad KaprunemTak se nám to chýlí, dnes odjeli nasi noví známí z Brna máme před sebou předposlední "celý den" v Alpách. S Kubikem jsme pri bloumání mapou narazili na "jezírka" jižně od Kaprunu a rozhodli se prozkoumat, zda se k nim dá dojet a jaké že to tam vlastně je. Po cca 35km od našeho bytečku jsme stanuli na parkovišti před pokladnou vyhlídkové trasy na Vysokohorské nádrže - po investici 17E za osobu jsem napjatě ekal co že se mi to tu rakušáci pokusí prezentovat..... Jízda autobusem nekoneným tunelem? jo dobrý, ale oni tu mají tunely všude, vlastně celé Zell Am See je podkopane. Největší šikmý výtah v Evropě? jo dobrý, ale že museli nahoru nějak dostat techniku a tak se jim vyplatiilo vyrobit cosi co uveze autobus je vcelku pochopitelné. Pak nějaká "vyhlíková trasa" autobusem (tím co si tam dovezli někdy dřív výtahem). Taky dobrý - ale pul cesty je autobus v tunelu a tak je videt prd. Pak autobus zastaví v cíli a .... a já sednul na zadek.... Strávíme tu nemálo času a vyrážíme dál...no a pak se to stalo. Pod parkovištěm na vracekách 180 st se kochám pohledem na kubu, který tad ypode mnou předvádí cosi co spíš připomíná posez závodníka moto GP a co del mého názoru popírá fyzikální zákony. Po průjezdu první zákrutou vytahuji foto a jdu točit video ... bohužel jak řekl klasik - fyziku neojebeš a tak v okamžiku kdy hodlám spustit záznam jednou rukou filmujíce a druho řídíce vidím Kubu jak ulehá... Reaguj i stejně blaskově , jako pitomě a přibrzduji razantneji - jenze v te dobe jsem na hladkem asfaltu ktery Kubu zradil a navic jak bylo receno - ridim jednou rukou. Padam na hubu (doslova) takovym zpusobem, ze ani nestiham pod sebe dat ruce. navic se mi zadaří a krom toho že spadnu jako špalek na rameno a posléze břicho a ústa, ale ještě na mou do nebe čnící patičku padá můj stroj. Jeba, a už se marně snažím pekelně bolící nožku dostat spod stroje - v té chvíli myslím že to nemohla rozchodit a jsem v očekávání minimálně zlomeniny holeně nebo kotníku.... Nožku jsem vytáhl, na nožku jsem se i postavil (SUPER blesklo mi hlavou, ale zas tak příjemné to nebylo....) za pomoci ochotného kolemjdoucího zvedáme mašinu (spadl jsem ze svahu, takže motorku zveddám proti svahu - na to už by má fyzička nestačila). Kontrola Kuby - bez odřeninky, TDR s odřeninkou a TDM klasika - blinkr, kapoty, řidítka. Já noha chodí ale pekelně bolí, postupně bolest odchází a přichází - dáme s kubou ještě jeden výlet cca 60km, tam si oddáchnu a nožka se dává sama definitivně do snesitelného stavu. Teď když to píšu ji ani necítím - ale zvedat se mi na ni nechce.... Další den co se nám líbil, dnes jsme najeli jen asi 120 km, potvrdila se spotřeba TDR na 3.8l na 100km a co jezdim s kubou, ma me TDM spotžebu 5.5l, což jsem ještě nezažil co ji mám. A nožka? Uvidíme zítra, teď je dobře, takže můžeme jít v klidu spát...PáPá protože mi kdysi Maďar řekl, že podobná zranění se musí chladit a já mu věřím, v závěru dne jsem zastavil u Intersparu, koupil 1l zmrzliny a tamtéž na parkovišti jsme ji i sežrali polevkovymi zicemi z vlastnich fondu...
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
pon 24. srp 2009 23:32:44 |
|
|
moose
Registrován: pát 27. úno 2009 10:36:01 Příspěvky: 1274 Bydliště: Roudnice n.L.
|
Tak na žábě přibyl další šrám, ale to je vlastně takový její punc Tak hlavně že se nic nestalo nikomu z Vás a motky dál vrčí
_________________ Moose Inu svět je malý a o náhody tu není nouze.
|
úte 25. srp 2009 6:47:24 |
|
|
Guru
Administrátor
|
den pátý - poslední - Pillersee a Kitzbuheler HornDnes vstavame standardně mezi 8 a 9h, dáme snídani a jdeme plánovat. Variant je několik, ale uritým způsobem je omezující má neschopnost delší chůze. nakone volíme vyjížďku spojenou se zastávkou na koupání. Pro tento účel je vybráno severně od nás položené jezero Pillersee (kde jsme nikdy nebyli). U paní domácí si vyžádám obinadlo, které ochotně poskytne a s takto ovinutou nožkou horáááááááááuuuuáááá do bot. Botky s napresovanou nožkou působí jak fixující přeská a já tak vcelku v pohodě zdolávám našich dnešních 200km. jezírko je to pěkné, ale chladné - proto upouštíme od celkové koupele, já vstupuji lehce nad kotníky a Kuba hrdinně do pulky stehen - tento svuj poin pak cca 20 min rozdýchává v poloze plodu vystaven slunci. Po osvěžení, odpoinku a obědě z vlastních zásob (děkujeme pane Yum Yume) vyrážíme dál na seve do Kossenu kde chceme obrátit koně a jinou trasou se zacit vracet . náš záměr nám zathne probíhajivší cyklo závod a s ním spojená uzavírka. Nelenili jsme a odvážně jsme vyrazili do alpských svahů najít jinou cestu - to se nám nakonec i podařilo. Před Kitzbuhelem ještě odboíme na Kitzbuheler Horn (na vyhlidku kde se bezne v zime lizuje - soudim podle sítě vleků a lanovek. Vystopupáme placeným usekem na vyhlídku a omrkneme alpy jeste jednou, letos naposledy, z ptačí perspektivy. Zajímavost : prujezd moto se pocita jako 6E, ale nezapomente si nahore dojit do restaurace kde vám na základě voucheru co jste dostali dole, odetou z nápoje 3E. V našem případě Velký radler a sprite jsem platil .8E . Tohle je poslední co jsme podnikli na naší malé expedici. Následuje už jen cca 60km cesta domů, kdy oba víme že je konec.Ahoj někdy příště. Guru (TDM) a synek MBJ (TDR)
|
úte 25. srp 2009 21:11:14 |
|
|
Guru
Administrátor
|
SUMA SUMÁRUM
Cesta s vozejkem - spotřeba cca 8-9l nafty, cca 530km, žádné poplatky (dálnice ani tunely) * cesta PHA-STRAKONICE-PASSAU-ZELL AM SEE, konkrétně za strakonicemi špičková dráha pro moto téměř až na hranice. Passau , hezke mesto, spousty lodi, je treba se zastavit a prozkoumat. jinak je tu LOUIS Megastore (přímo pod najezdem při ceste na Zell Am See, i pobočka POLO. Bydleni se snidani v penzionu Sonja ve Viehhofenu 19E os/noc bez dalsich poplatku, v cene free wifi internet, uklidy atd. Poměrně velke pokoje s koupelnou a toaletou, na patře jidelna cca pro 8lidi + kuchyňka s myčkou, mikrovlnkou, překápavačem, rchlovarnou konvici, varnou deskou i troubou, každý pokoj svůj balkon. Vše nové a čisté. V ceně ručníky a denní úklid včetně doplnění např toaletáku .Snídaně byly slabší než švédské stoly u frau Embacher, ale nikdy jsme nestrádali- na osobu cca 4 kolečka salamu, 1-2 platky syra, vajicko, 3 housky+1celozrnna, cca ,5l kávy nebo čaje + mleko, 2dl džusu. hromadka medu,pomazanky, džemy a aj nutela se občas našla + máslíčko. Solidni snidaně i pro našince. Grossglockner - Hoachalpenstrasse moto 18E, druha jizda 4E (koupis vstup za 18E a za dva dny chces jet znovu- predlozis kartu z prvniho dne a uz to stoji jen 4E), 15ti denni 25E. čistá trasa cca 50km, mnoho odpočívadel se stolky na piknik- Při koupi dostaneš mapku s povidanim, kartu a samolepku. Krimmlské vodopády 2E - akce na cely den, pěší tůry při které je na co se dívat, ale šlape se cca 500m výškových. parking bud 4E nebo o 100m dále zdarma. Nad parkovištěm další placený úsek serpentin pro motorkáře. Vysokohorké přehradní nádrže u Kaprunu 17E (vyveze autobus k vytahu a pak opet az na hraz nadrze). parking zdarma Kitzbuheler vyhlídka - vršek sjezdařského areálu 6E, dostanete samolepku a poukaz na slevu 3E na drink v restauraci na kopci (drinky stojí 3-4E za ,5l) Pillersee koupat lze bud u silnice zdarma (spatne vstupy do vody) nebo jezero objet, pak se plati 1E za moto - panáček asi chtěl víc (mělo by se dát ještě 1E za osobu) ale já mu nedal.... Zell am See koupačka u jezera - mraky pláží zdarma Další koupačky když se jede z Viehhofenu na západ, tuším že v Salbachu je zdarma vodní svět Pivo v plechu 07-1E (Plzeň 0.78E) v sparu a bille, točené pití (cola, pivo, radler) cca 3-4E za ,5l, menu v restauraci 6-15E, 1l zmrzky ve Sparu 3-4E, nanuky všude kde se daji koupit 1,2-2E, káva 2-3E. Naše cestovní rychlosti cca 110km/h v omezeních dle omezení (většinou 80km/h) spotřeba TDM 5.6l u TDR 3.8l.
|
čtv 27. srp 2009 15:51:50 |
|
|
|