Právě je pát 29. lis 2024 14:51:01

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 334 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  Další
 SINGLE 20?? - BALTSKÁ EXPEDICE 
Autor Zpráva
Administrátor

Nový příspěvek Re: SINGLE 2013 - BALTICKE MOŘE - POLSKO - NEMECKO
Tokarev píše:
Tak se mi zdá, že se tady nějak změnil nadpis... :D
Jo duny by se mi líbily. Ale jak mě všichni znají samozřejmě bez 6km pěšího výletu.

Mám to teď chápat, jako že Balt je ofiko cíl, nebo jen zatím nejschůdnější varianta?

Nebudeme si nic nalhávat, jesliže se podívám na vstupy , tak ve finále příprava (nápady na cíle) vzejdou ode mne nebo od Tebe. Sice mne to se.. ale díky prachům nejen že se nepodívám na Atlas, nedojedu ani do Pyrenejí - prostě 2lidi nejsem schopen utahnout a sám bez Kuby tam nejedu.

Popravdě jsem i původně od boku rozpočet 2x 10tis předpokládal že Kuba něco má a může se spolupodílet, takhle je tu jedna rána že je na suchu a druhá že se rozpočet zvýšil . Díky tomu je to už nereálné. Slovinko je samo o sobě dražší a vzdálenější lokalita, díky předpokladanému výpadku spaní na divoko, díky umístění kdy vlastně každá cesta na jih může přes slovinsko vést přešel jsem plynule k variantě ktrou jsem zpočátku navrhoval jako okrajovou a kterou jsi posléze Ty doplnil o jeden z cílů spolus nástinem trasy.

Díky tomu jsem Single s těžkým srdcem přejmenoval - bohužel ze strany ostatních úřastníků nepřišel žádný návrh a ani mne nic nového už nenapadá - logicky jsem "rozhodl".

Pokud by se objevil nějaký další nápad, nebráním se ale spíš o tom pochybuji.

úte 15. led 2013 6:01:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Administrátor

Bylo by příjemné dohdonout hrubou trasu (jak jsem psal trasa Liberec - Gdaňsk, pak pobřeží až na Rujanu a Rujana -Teplice) . Na které by se zůčastnění pokusili dohledat zajímavosti ať už pro vlastní jízdu tak zajímavá místa.
Je jasné že tohle se jede po ose.

Předpokládám 1-2dny do Gdaňsku, cca 5dnů Balt a pak 1-2dny dolů německem. Lze též opačně. Rád bych dal foto v Berlíně /žádná velká procházka, ale nějaké místečko jistě vytipujeme, popravdě po pádu zdi jsem v berlíne (tedy západním) nebyl¨. Drážďany bych ignoroval - byl jsem tam vícekrát a můžeme se tam podívat v rámci jednodenní vyjizdky. Pobyt vněmecku bude podstatně dražší, proto bych se raději orientoval spíše na vytěžení polska, jak to jen bude možné. První část cesty by obnášela cca 700km. Balt cca 550km.
Je tu i možnost si někde na pomezí polsko nemeckých hranic udělat základnu a německou část Baltu pojmout jako výlet... to je k diskuzi a uvidíme co vypalyne při hledání cílů a tras. Předpokládaný nájedz cca 2000km - počítán od baráku do baráku

úte 15. led 2013 6:12:49
Administrátor

POLSKO co jsem vyčetl:
benzin, potraviny, restaurace - ceny shodné nebo levněji než ČR
ubytování (vzorek psal toky) udajně se dá za 30zl bydlet v soukromí
BENZIN - lépe než u nás - SHELL v polsku na úrovni LukOil v čr
Supermarkety - stejne ceny i sortiment

z uvedeneho vyplývá že bychom měli rozpočet 10tis zvladat bez zasadniho uskrovnovnovani

Planovani - - kdysi jsem v případě single zapojil všechny účastníky to tak, že každý dostal vstupní a výstupní bod a měl za úkol naplánovat co nejzajímavější trasu mezi nimi - zde bych to viděl podobně- otázka je KDO z Vás by se toho chtěl účastnit, nebude-li zájem, dopadne to standardně a pojedete podle těch co plánují - zatím Já a Toky.

SEZNAM:
jelikož se jede po ose, je mi šumák kdo jede/nejede - je čistě ve Vašem zájmu se nahlásit včas - budu opět dělat nějaký textil - triko nebo mikinu . zpracuji návrh a dám týden na Vaše objednávky - kdo si neobjedná - nemá. Dotisky nebudou

Netuším zda chtějí jet:
Mára
Koko
Čiči
Pavel R1

Termín navrhuji 17-26.6 upřesním, u nás je dán zkouškovým obdobím - jedná se o poslední týden před ofiko sezonou na Baltu

úte 15. led 2013 12:00:05

Bydliště: Ruská 225/4 Praha 10 Vršovice,Na Jamách 54,Brozany nad Ohří
vzhledem k tomu,že jste zavrhli z finančních důvodů Pyreneje :( a chcete vyrazit na sever k Baltu :shock: chtěl jsem letošní SINGL odpískat,radši bych opravdu někam na jih za teplem,voda v Baltu má teplotu max.20´a já do rybníka,kde není aspoň 25´nevlezu a když si budu chtít zachytat v moři ryby,zajedu si do Norska,a Poláky taky 2x nemusím,ale protože vás mám rád,tak s vámi pojedu kamkoli...i k tomu Baltu :D :D :D

Naposledy upravil Andrej dne stř 16. led 2013 21:08:19, celkově upraveno 1

úte 15. led 2013 12:39:21
Administrátor

Andrej píše:
vzhledem k tomu,že jste zavrhli z finančních důvodů Pyreneje :( a chcete vyrazit na sever k Baltu :shock: rozhodl jsem se letošní SINGL odpískat,radši bych opravdu někam na jih za teplem,voda v Baltu má teplotu max.20´a já do rybníka,kde není aspoň 25´nevlezu a když si budu chtít zachytat v moři ryby,zajedu si do Norska,a Poláky taky 2x nemusím

woe , nejedeš se opalovat s manželkou....a co se týče vody tak jezera v horách nebudou dosahovat ani teploty baltu - -bylo b ytam asi teplejší vzduch a samo lépe u moře. nedělej herečku!

úte 15. led 2013 13:47:40
Administrátor

Luboš tydlitát nejspíše upouští od výměny stroje a jede přeci jen S13 - nepřemlouvám, jen jsem ho viděl a optal se.

stř 16. led 2013 0:34:57
Administrátor

Pro Dedka foto z 8.6.2012 z Baltu
Obrázek kdyby tam byla taková zima, jistě by se slečna oblékla .....dědku určo tam maji i nějaký starý pro tebe

Obrázek
Další muzeum SS Soldek http://www.cmm.pl/index.php/soldek

tím bychom viděli:
    nákladní loď
    topedoborec
    ponorku
    trojstěžník
    trocha té falešné sahary
    trocha raket po cestě k ní
    něco z Berlina
...přijde mi to k Baltu jako vkusná stylovka

Toky nahoď kde máš ty rybí dlabance. Žrádlo to je moje.

ja potkal :
Přímo u Otmuchovských jezerech najdes 2 Smazalnie. První je stylova. Vypada to jakoby nějaká pirátská loď. Pak je ta druha smeres na Nysu a prekvapila mne cena. 2 Pstruzy jedna 0,5l Cola a platil jsem pres 440. Takze masakr. V Kudove jsem byl a supr. V mezilesí je to na hezkým míste a bylo to kolem 120 káblí za jednoho.

Kudowa je bohužel hodně na východ (od nás téměř jihovýchod). Co by se nám mohlo šiknout do plánu jsou jezera Powidz - - je to cca 440km z roudnice a podobně z Teplic - přes Jizerky, Harachov, Jelenia Gora - směr Gdaňsk . Dala by se tam dát dobrá večeře a přenocovat. pak by zbyla cca 280km do Gdaňsku - navštebva SS Soldek a otočkou na západ nekde za městem přespat.

Takže má někdo tip na žranici u Powidz zde GoogleMap

jinak první dy dny bych byl pro aby se vstávalo brzy - tj odjezd na trip někdy v raních hodinách (7-8h - raději dřív) , druhý den 8h ...další vzhledem k nájezu nemusí být tolik na drsno - optimum bych viděl 9h ...........a mám opravdu na mysli ODJEZD nikoli (jak já zdárně zvládám) hledání trenýrek :oops:

Pokud by to odsýpalo, můžeme natahnout až do Gdansku (získáme den, který se nám může hodit)

Podle mapy vyhlídková trasa rce-gdaňsk je cca 670km (12h) přes Powidz 740km(13h).
Doporučená pak 731km (11h) a ta je prakticky stejna s i bez Powidz

stř 16. led 2013 3:00:46
Administrátor

Kluci do Maroka budou delat tricka, je možné že budu tlačit na nahlášení účastníků Single dřív, abych jim pomohl sdružil naši a jejich objednávku - nám je to vcelku šumák, ale jim by to mohlo ušetřit nějakou kačku - - s tím je svázáno i to že pokud někdo máte potřebu trika (eviduji tuhle poptávku u Prima) dejte s předstihem vědět aby se zavčasu vyrobily návrhy a věc jsem dohodl.

Případnou fin výhodu bych viděl někde cca 100-200Kč /ks. myslím že to za to stojí...

Pokud necháte triko jako kusovku, platí se tuším 250Kč za potsik jedné strany + ceny trika + poštovné (nebo se tam musí zajet).

Zadat triko do výroby se musí cca 3 týdny před odjezdem aby byla vyrobena s jistotou (obvykle 14dnu).

Toky - Koko VTX jede , nejede, proc nema registraci na foru???
Kamos dedka??? proc tu neni registrace ???? jestli tohle ctes , rikal jsem ti co mas udelat.

Citace:
Štětín: důležitý přístav s pečlivě udržovaným centrem města. Cenné stavební památky, jako např. Stará Radnice, zámek, Dom Loitzów, Jakubská katedrála, kostel Petra a Pavla, Berlínská brána, Královská brána.

Písečné duny u městečka Leba : Tyto obrovské písečné duny leží na 17 km dlouhém písečném valu mezi jezerem Leba a Baltským mořem. Rozpíná se na několika kilometrech s šířkou až 2,5 km, přičemž nejvyšší místa sahají do výšky 42 m. Celá masa se nezadržitelně pohybuje každým rokem na východ asi o 10 m.

Gdaňsk: Staré hansovní město s pečlivě udržovaným starým městem. Za pozornost určitě stojí Dlouhá ulička se starými patricijskými domy. Dále kostel Panny Marie, Artušův dvůr, Neptunova studna, Krantor.
http://culture.poland.travel/gdansk/westerplatte
Obrázek
Obrázek

Rowy: malé lázeňské letovisko nedaleko od městečka Leba. Neobyčejně široké pláže s jemným pískem. Idealní výchozí bod pro výlety do Ustky nebo na poloostrov Hela severně od Gdaňsku.

BERLIN:

http://www.prolog-berlin.com/cz/berline-fotografie.htm

stř 16. led 2013 11:56:32
Administrátor

Nový příspěvek Re: SINGLE 2013 - BALTSKÁ EXPEDICE
Asi důležitá věc pro všechny kdož chtějí jet
je tu pár "nečlenů" a protože jsem to tu založil , dlužím Vám všem pár informací, takže zde jsou:

1. existuje tu část fóra kam nemáte přístup (poue pro členy)
2. DF má v pravidlech něco jako povinnost účasti na Single a Besídce - -lze omluvit jen závažným důvodem
3. byla vyprovokována debata díky Andrejovu rušení účasti, probrali jsme jak by to mělo mezi členy vypadat, důvody a argumenty an jejichž základě se andrej rozhodl přehodnotit své stanovisko a tak mohu s potěšením oznámit že jede.
4.zmínil jsem krom jisté povinnosti jet s kamarády i do pekla i snahy kdy kamrádi sleví ze svých nároků aby vyhověli potřebám jednoho z nich - - tj jsme schopni kvuli jednomu změnit např termín tak aby i on mohl

5. neřekl jsem , že se očekává, že každý se vyjádří tak abychom věděli na čem jsme - v případě členů jsem více-méně o závažné důvody, u Vas ostatních je to na vašem zvážení - žádné závazky nemárte, jen by jste se měli vyjádřit v režimu ANO / NE / PREFERENCE

ANO - -jedu
NE - nemohu (u členů peníze, dovolená a jiné neřešitelné situace, u nečlenů třeba to že se jim zrovna tam nechce)
PREFERENCE - - čemu dávám přednost

z tohoto se dá vyvodit kam to bude směřovat, například v úpřípadě řešení Pyreneje a Nemecko - - pulka pyreneje preferuje, já nemohu a zbytek jede tam i tam oproti tomu Na balt nepojedou 4 lidi.... je tu miska vah která můře znamenat že větší skupina pojede Pyreneje a ja s MBJ holt na S13 budu chybět. Sand jsem to popsal srozumitelně

co jsem chtěl říct - Pokud sem nenapíšete své postoje a nápady, je to špatně.

....tento text vyvolala komunikace s jedním z Vás - myslím že to nebyl ojedinělá myšlenka.

čtv 17. led 2013 0:15:46
Administrátor

Nový příspěvek Re: SINGLE 2013 - BALTSKÁ EXPEDICE
Maďar svolává pivní poradu na pátek - jako téma uvádí VOLBY, MAROKO, SINGLE - detaily zde viewtopic.php?f=6&t=402&start=10

čtv 17. led 2013 0:53:21
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 334 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  Další