Právě je pát 29. lis 2024 14:55:43

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 GURU A MARKETKA - ONLINE Z FRANCIE !!! 
Autor Zpráva

Nový příspěvek Re: GURU A MARKETKA - ONLINE Z FRANCIE !!!
Tak lodička ... i ty romantiku ... také vám na ní zazpívali? Ale je to pěkný, jsem zvědavej na prezentaci dvd, vypadá to tam mochezky a škoda že jsme nemohli taky. Tak užívejte posledních pár hodin .. pak už zas čechy.

pát 10. črc 2009 6:29:15
Administrátor

Doplnil jsem noční fotky z výletu lodí, pokec doplním večer. zatím páček D,

PS : sorry za mraky Eiffelovek - nějak mi ulítly..

pát 10. črc 2009 10:05:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Administrátor

No jak nám slábnou síly, tak současně slábne vůle něco psát - myslím že Paříž by si zasloužila podstatně delší návštěvu, nebo ji opakovat s tím, že by se lověk zaměřil pokaždé na něco jiného. co jsme podnikli my, bylo dost vyčerpávající.

tak teď ke verejšku - jak jsem psal, vyrazili jsme na výlet lodí s tím, že se vyplatí jet někdy večer.
Obrázek
Parisiens jezdí každé půl hodiny až do 22.30 - vyrazili jsme v 21h v domění že to bude stačit na odplutí v 22h - nestačilo - díky tomu vyplouváme v 22.30.
Obrázek
K obsahu není co dodat - mrkněte na fotky . Po přistání zajdem na eiffelku - no nezajdem, tam je otevřeno do 00h, mrkneme pod ni, uděláme fotečku
Obrázek
a jdem na RER kde nás po 15min čekání a projetí cca 3 vlaků v opačném směru milý hlas ubezpečil, že naše noc bude jistě fajn a že se RER tímto loučí - tj žádný vlak už nepojede!
Jelikož to udělal ve 3 jazycích, poslechli jsme a byli klidní...

Super, 0.45 kolem "bubáci" - jak tituluje všechny nebílé pařížany Markétka a my chvátáme na nejbližší metro (jak se dozvídám později, metro by mělo jezdit v Paříži do 0.30)

Kupodivu vláček přijede, odveze nás domů a my, lehce nabušeni adrenalinem z představ jak se protloukáme noční paříží dorážíme do pelechu....

Den poslední, Louvre a Muzeum filmu - zítra jedem do Versailles a domů....
Vstávání po noční eskapádě vzdáváme, navíc se mi v noci ozývá tělo a tak ho musím zásobit cukry, což našemu nočnímu klidu také nepomůže - dnes vyrážíme až po 10h, snídaně jako obvykle výborná a hurá do metra - do muzea filmu. Opět dorážíme když je muzeum zavřené, ale tentokrát se jedná jen o 20min po které zjistíme kde je náš budoucí oběd - KEBAB za 5EUR s hranolky - a kupujeme oblíbené 3.250cl lahviky vína a nějaké to nealko. Vracíme se do muzea - bohužel se tam nesmí fotit a tak mohu jen říct, že je pěkné a jistě stojí za návštěvu.

Nakoupíme kebab, skočíme do metra a šupajdy na stanici Concorde - přímo pod obeliskem
Obrázek
- zde je park vedoucí až k louvre - to je naše místo zaslíbené, uspořádáme piknik - kebab a dobrá francouzská vína...

foto: "Dáda v Paříži - Markétka v Louvre"
Obrázek

Je čas na náš hlavní cíl - Louvre.
Obrázek
Markétka se tváří nadšeně , já si moc neužívám - přeci jen nožka bolí a jsem celý tak nějak použitý..navíc mne vic zajímá provedení expozic, než vlastní exponáty - opět nelze než říct - běžte do Louvre, stojí to za to i pro uměleckého a dějepisného analfabeta jako jsem já.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Po 3.5h v louvre už nemáme na nic a jedeme na hotel, jsme unavení, tělo nás bolí - sednout nadlábnout, odpočinout, vínko upít, sýr zakrojit, vyspat se a zítra Versailles a domů k Vám, k Čipovi a všem na které se už zas těšíme.

Bylo to fajn, máme mnoho zážitků i zkušeností, ale zítra to končí a my jsme vnitřně tak nějak i rádi....

Paříž je krásná, ale doma je doma - přátelé ahoj tam u nás !

Jedno foto z mé vrcholné tvorby, jmenuje se "Týden v paříži"
Obrázek

PS: Ty poloviční vína jsou prostě geniální, je to rozumné množství na piknik, nevypadáte jako idiot že do sebe lejete z velké lahve, jsou malá a lehká, když je taháte, dají se koupit skorem všude a vína v nich vůbec nejsou špatná, rozdíl ceny proti velkému balení je v pohodě a některá dokoce mají šroubovací uzávěr (i když jejich větší bratříčci mají samozřejmě korek)...
JEZDĚTE ZDE METREM A VOZTE SI MINIVINKA, JSOU PROSTE SUPER!!!

a úplně nakonec hádanka: Poznáváte ho?
Obrázek

sob 11. črc 2009 2:05:23

Malej, tlustej a evidentně nasranej.......tak už pojeď domů kámo a nezapomeň tam svoji ledvinku bez Vás by nám tady bylo taky tak nějak smutno ;)

sob 11. črc 2009 15:23:16
Administrátor

Nazdááár. Jsme doma, ted jsem prijel mam za sebou 10h řízení - jdu spát, zítra sem hodím Versailles aby to bylo komplet - id když tam toho moc nemám - neměl jsem náboje na ty lidi. Zatím čus. D+M

ned 12. črc 2009 3:34:25

Tak vítejte v milé rodné Roudnici, je dobré že jste dojeli v pořádku, bez nehod, se spousty fotek a zážítků.
PS.: při čtení o vínech jsem si Vás stále představoval s batůžkem, který vážil cca 5kg a náplň z 90% tvořili malá vínka :)

ned 12. črc 2009 9:02:01
Administrátor

Tak posledni den ve francii - vstali, nasnidali, sbalili a vyrazili do Versailles - zde ignorovali frontu na prodej listku a vbehli do palace...parfotek, do zahrad a vyrážíme k domovu, kam cca po 9.5h jízdě + přestávkami také v pořádku dorazíme. bylo to fajn ale shodli jsme se s Marketkou, ze ted mame na nejaky cas památek až dost :) . Ahojdy, někdy příště :)
Obrázek

pon 13. črc 2009 0:27:36
Administrátor

REKAPITULACE:
Termin: 22h 4.7.2009 až 12.7.2009 3h ranní
Najeto 2400km
Spotřeba 7,7nafty
Mýtné na jednu cestu odhaduji na 30EUR
Ceny nafty u nakupnich středisek .95EUR/l
Ceny nafty u normalnich pump 1.1 - 1.2EUR /l
Ceny ubytování 1x 38EUR, 1x42EUR a zbytek 32 EUR (za oba, místy by byla cena stejná i za 3)
Ceny vínka cca 2-4EUR /lahev polovic za půlky
Kebab - velká porce masa, houska co neumějí ohřát, zelenina, tsacliky (nebo jak se to píše), hranolky kečup - vše v přenosném obalu 5EUR
Menu v hospodách jsme viděli 12-20EUR
900ml zmrzky Carefouru 2EUR (výborná banánová s čokoládovou)
Internet Wifi Orange Hotspot 10h za 15EUR (stačilo se připojit a pes kreditku zaplatit, ihned po zaplaceni jset online, takze pokud potřebujete na svuj mail pro prihlasovaci udaje - dostanete se tam, narazil jsem i na freewifi, ale signal byl bidny)
Hotely Premium Class mely wifi zdarma (v ceně) . menší pokoje ale zas na pokoji toalety a sprchu - za vic penez (38EUR v remeši) login bylo cislo pokoje a heslo bylo jmeno na koho je psan
ParisPass na 6 dni (obsahuje muzeum pass, permici na metro a vlastni parispass) 149EUR
Bageta bílá cca 06,EUR
Bageta tmavší (líp chutná a dýl vydrží) ,9 - 1,2EUR
Máslo solené cca 1.6EUR
Broskve 1-2,5EUR/kg
Redkvicky ,5EUR
Schwepss pití 1.5L cca 1,5-2EUR
Pití Cola v metru .5l za 2,5EUR u atrakci 3,5EUR v krame 1.5EUR
Normal listek na metro 1.6EUR - balik 10ti listku cca 10EUR
Vstupy - ruzne 5-12EUR
Hamburger 2 EUR
Plněná bageta (velká jako oběd) 3,5EUR - - pekařství se stolky je vcelku dost a za 6EUR se tedy da najist
Eiffel vytahem 12EUR , pěšky 8EUR
Pamětní mince 2EUR
tak asi tak. Celkové náklady ještě netušíme.

Těší mne Váš zájem o naše zážitky a tak pokud by jste někdo chtěl, velmi rád pomohu s nastavením PC, nastavením přístupu na FTP pro upload fotek , vybavím potřebným SW aby jste něco podobného moli i Vy předat nám ostatním. - máte-li nekdo zajem, ozvete se. Jinak samozřejmě proběhne posezení u DVD z cesty společně s patřičným komentářem. Mějte se fajn D.

pon 13. črc 2009 22:33:17
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2