Právě je ned 01. pro 2024 20:27:18

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 HORY 2010 - kam a kdy 
Autor Zpráva

Nový příspěvek Re: HORY 2010 - kam a kdy
Chtěl jsem se jen zeptat Davide, jak si to představuješ s tím spaním jelikož v tomhle počasí ti bude během deseti minut v autě kosa jako prase, pokud nebudeš samozřejmě ty dvě hodinky co budeš spinkat nastartováno ale jelikož máš dieslíka tak i tak se ti to na volnoběh moc neoohřeje, ale to jen tak na okraj, hlavně nechci až Vás někdě dojedeme na parkovišti nenašli umrzlí v autě :D, což by na další dny hodilo nepříjemný stín a měli by jsme asi pokaženou dovolenou.
A tak jak jsem již navrhoval můžeme se střídat v trojici a já když tento rok nemusím být před odjezdem od 4.00 do 22.00 v práci budu mít dostatek sil na to abych vám objema dost z té náročné cesty odlehčil. Také jsme o tom mluvili včera s Lusy a Moosem a pokud budou dálnice Ok pomůže i Lusy a potom si myslím není co řešit a vzládáme to v pohodě.
Jo a ještě jedna maličkost pokud pojedeš v pátek v 17.00 tak chytneš v německu stěhování národů, které probíhá tak do cca do 23.00, samozřejmě vše bude zálažet také na počasí.
Myslím si, že bychom v klidu mohli vyjet cca v 22.00 a potom by jsme tam kolem oběda mohli dorazit , otázkou je ještě kudy? Jelikož v CH se platí známka, pokusím se zjistit za kolik, protože když to budeme brát po francouzké straně stejně budeme platit nemalé mítné a přes Švýcarsko by jsme si to zkrátili tak cca o 200 km a tudíž i dvě hodiny cesty do vysněného cíle, chce to jenom propočítat je tam možnost zastavit se také na chvilku v centru Ženevy přes, který bychom stejně projížděli a protáhnout kostru :lol:

ned 10. led 2010 14:23:48

Přátélé :twisted:, pokuste se uhodnout co je cca 50min. jízdy autem od našeho střediska:

- dobrá nebudu Vás dále napínat je to ....... LA GRAVEEEEEEEE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: meka všech borců, kteří milují FREERIDE
http://www.guidelagrave.com/english/ind ... d=&ws=1920

musím ještě sehnat lopatku a sondu, opravit telekopické hůlky, oprášit sněžnice a přibalit pípák :twisted:, La Grave se otevírá ke konci ledna, tak ještě mít štěstí na počasí a ...... hurá.
http://www.puxtravel.cz/clanky/myticky- ... a-kudy-jet

Mám jasný cíl, bože jak já se těším na letošní hory, přátelé na ten můj výraz tady ani není smajlík :P

ned 10. led 2010 14:51:24
Administrátor

1. mam diselík ale samozřejmě topí, sic mne to stojí cca 1l/h (podle počítače), ale mam v aute teplo (v lete chlad) - a neni mi známo že by nějaké auto netopilo - motor když nejedeš má cca 80-100st, taže maximálně musí jet ventilátor aby hnal do auta teplo (u mne by jel stejně protože to řeší klima) - akorat u klimatizace trva dele než se do auta dostane teplo - netusim proc ale je to tak.
2. bez motoru se nevyspim, neni to poprve co jsem si chtel timto zpusobem odpočinout - vim že chcipnuti motoru je nemožné - zvlášt v zimě
3. nebráním se dohodě - jen se mi nechtělo se hnát do případného průseru, nebudeme si nic nalhávat, passat neni z "zimních aut" a já taky už častěji a častěji stavím, takže myšlenka svého tempa a přestávek mi přišla dost zajímavá - i když zastavím kvuli druhým kdykoli a nemam s ti problem, pokud "jako druhy" mam potrebu zastavit, tak to 10x zvážím a to je 10x riziko pruseru. Vidim to tak ze nakonec se pozenem za tim druhym jako na ceste do sklipku a bude to o ničem - toto samozřejmě předpokládá provoz, nikoli poloprázdnou dálnici , což taky může nastat
4. o zácpách nevím - tj dobrá rada k zamyšlení
5. ženeva samozřejmě ano, jen musí Moose určit kdy tam máme být - zatím mi to není jasné, vyrozuměl jsem z naší komunikace, že cca v 10h ale při minulé rozpravě to dementoval - měl by to jako objednavatel a znalý všech podmínek nástupu uvést na pravou míru.
6. 28E za dálnici v Svycarech je garda , otazka je zda se to neda projet pres svycary, ale po normalni silnici.... nemyslim okresky v horách, musím se podívat na možnosti trasy a dám vědět. Každopádně zajet si 200km ve Francii a vypláznout dalších cca 300Kč na mítech tam je holý nesmysl, jelikož by nás to vyšlo v úhrnu na stejný peníz, ale byli bychom tam o 2.5h později a bez návštěvy Ženevy - což považuji za zajímavé a minule když jsem tam byl jsem parkoval zadara asi 200m od jezera.

Ještě k dalnicni znamce - francie se zajizdkou se nam nevyplati nikdy, protoze znamku si koupime 1x, ale pres francii bychom meli jet 2x = 2x200 x cca 3kč a je to 1200,- jen na benzinu(naftě)

pokud jde no návštěvu ženevy, počítal bych 2.5h - 3.5h (zajet do centra najít rozumné parkování, procházka, vyjet z centra)

Uff....

ned 10. led 2010 15:25:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Administrátor

Koukal jsem na to a je pravda , že i když je doporučená trasa od ViaMichelin bez Ženevy, je výsledně cesta přes Ženevu kalkulována jako o 10E levnější a přitom ve stejném čase a cca i km

Koukal jsem i na to jak se nejak vyhnout dalnici ve švýcarech, ale to je asi nesmysl, tudíž pokud někdo nepředloží nějakou jinou trasu, jsem pro dálniční presun CZ-DE-SCH-F s platbou dalnicni znamky a zastávkou v Ženevě.

ned 10. led 2010 16:03:25

Čas dojezdu - vždy jsme tam měli být do 17 hod a pokaždé jsme to měli tak tak, předpokládám (protože konkrétní info zatím nemám) že tady to bude stejný čas, ale je to bez delegáta - vše si budeme muset vyběhat sami a nevíme kde co je - takže já za sebe bych tam rád byl tak 14 - 15:00
Příčníky - nejpozději zítra je budu mít - předpokládám že i s rakví, ale díky - řetězy jsem koupil minulý týden, snad je nebudeme potřebovat, ale díky tak jako tak
Jízda - bavili jsme se o tom včera s petrem a jak již bylo řečeno - pokud by nastal nějaký problém s jakýmkoli autem, je lépe když je tam i ted druhý - již jsme zažili. Pokud budou normální dálnice tak za mě může řídit lucka, která stejně od začátku bude spát a třeba na chvilku vystřídat, tebe pak dle potřeby petr. na druhou stranu pokud bys měl jiný názor na tempo - dost mi to žere a s rakví to ještě stoupne, tak bych to u mě nejraději viděl na povolenou, tzn. těch 130 - což bys jel třeba rychleji. vyjet zatím předběžně můžu ve 21hod - terkill ještě upřesní. Co se týká přestávek - znáte mě, takže už jen díky mě to bude častější :oops:
Cesta - jsem pro švýcary, v ženevě jsem nidky nebyl, tak když bude čas, rád se aspoň na chvilku mrknu. ve finále jak psal guru to bude i levnější.

pon 11. led 2010 10:23:26
Administrátor

K rychlosti - mel jsem spis opacne myslenky, tj ze jsem za tebou do sklipku dost velkou vetsinu casu vlal (hlavne proto ze se mezi nas porad cpala nejaka auta) a cumeli jsme kde jsi coz mi prislo zbytecne. Vse jeste probereme.

Trasa je tedy uzavrena - dohodnuta.

Dle itineráře bychom měli byt v Ženevě cca za 9.5h + 1h přestávek ..... cca za 10.5h (cca po 200km 10min) - vyjede-li se v 22h (nechci posouvat z 21h, jen raději všude přidávám nějakou rezervu), je tam příjezd cca 8.30 + planovana zastavka 3,5h - 12h jsme na dálnici a máme před sebou 180km (2h) do cíle - tj uvážím-li 1h jako rezerva pro pomalejší jízdu na sněhu. Vyjde ti příjezd přesně na 15h.

pon 11. led 2010 16:13:53
Administrátor

NEZAPOMENTE VYSILACKY

pon 11. led 2010 16:19:54

Ok, takže aktualizace map, normální cestovní legální rychlost a můžeme vyrazit. Chjo, akorát že tento týden je dooost hektickej :(

úte 12. led 2010 12:53:10

DŮLEŽITÉ INFO

přesun výše :)

Naposledy upravil moose dne čtv 14. led 2010 7:42:11, celkově upraveno 1

úte 12. led 2010 14:19:28
Administrátor

Na focení se tu zastavte jako loni (pokusim se nasledne fotkyulozit pro pristi rok) stavte se kdykoli je to na 5min....tj zavolat, prijit a to vse do ctvrtka

úte 12. led 2010 21:47:09
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další