Re: GURU A MARKETKA - ONLINE Z FRANCIE !!!
No jak nám slábnou síly, tak současně slábne vůle něco psát - myslím že Paříž by si zasloužila podstatně delší návštěvu, nebo ji opakovat s tím, že by se lověk zaměřil pokaždé na něco jiného. co jsme podnikli my, bylo dost vyčerpávající.
tak teď ke verejšku - jak jsem psal, vyrazili jsme na výlet lodí s tím, že se vyplatí jet někdy večer.
Parisiens jezdí každé půl hodiny až do 22.30 - vyrazili jsme v 21h v domění že to bude stačit na odplutí v 22h - nestačilo - díky tomu vyplouváme v 22.30.
K obsahu není co dodat - mrkněte na fotky . Po přistání zajdem na eiffelku - no nezajdem, tam je otevřeno do 00h, mrkneme pod ni, uděláme fotečku
a jdem na RER kde nás po 15min čekání a projetí cca 3 vlaků v opačném směru milý hlas ubezpečil, že naše noc bude jistě fajn a že se RER tímto loučí - tj žádný vlak už nepojede!
Jelikož to udělal ve 3 jazycích, poslechli jsme a byli klidní...
Super, 0.45 kolem "bubáci" - jak tituluje všechny nebílé pařížany Markétka a my chvátáme na nejbližší metro (jak se dozvídám později, metro by mělo jezdit v Paříži do 0.30)
Kupodivu vláček přijede, odveze nás domů a my, lehce nabušeni adrenalinem z představ jak se protloukáme noční paříží dorážíme do pelechu....
Den poslední, Louvre a Muzeum filmu - zítra jedem do Versailles a domů....Vstávání po noční eskapádě vzdáváme, navíc se mi v noci ozývá tělo a tak ho musím zásobit cukry, což našemu nočnímu klidu také nepomůže - dnes vyrážíme až po 10h, snídaně jako obvykle výborná a hurá do metra - do muzea filmu. Opět dorážíme když je muzeum zavřené, ale tentokrát se jedná jen o 20min po které zjistíme kde je náš budoucí oběd - KEBAB za 5EUR s hranolky - a kupujeme oblíbené 3.250cl lahviky vína a nějaké to nealko. Vracíme se do muzea - bohužel se tam nesmí fotit a tak mohu jen říct, že je pěkné a jistě stojí za návštěvu.
Nakoupíme kebab, skočíme do metra a šupajdy na stanici Concorde - přímo pod obeliskem
- zde je park vedoucí až k louvre - to je naše místo zaslíbené, uspořádáme piknik - kebab a dobrá francouzská vína...
foto:
"Dáda v Paříži - Markétka v Louvre"Je čas na náš hlavní cíl - Louvre.
Markétka se tváří nadšeně , já si moc neužívám - přeci jen nožka bolí a jsem celý tak nějak použitý..navíc mne vic zajímá provedení expozic, než vlastní exponáty - opět nelze než říct - běžte do Louvre, stojí to za to i pro uměleckého a dějepisného analfabeta jako jsem já.
Po 3.5h v louvre už nemáme na nic a jedeme na hotel, jsme unavení, tělo nás bolí - sednout nadlábnout, odpočinout, vínko upít, sýr zakrojit, vyspat se a zítra Versailles a domů k Vám, k Čipovi a všem na které se už zas těšíme.
Bylo to fajn, máme mnoho zážitků i zkušeností, ale zítra to končí a my jsme vnitřně tak nějak i rádi....
Paříž je krásná, ale doma je doma - přátelé ahoj tam u nás !
Jedno foto z mé vrcholné tvorby, jmenuje se
"Týden v paříži"PS: Ty poloviční vína jsou prostě geniální, je to rozumné množství na piknik, nevypadáte jako idiot že do sebe lejete z velké lahve, jsou malá a lehká, když je taháte, dají se koupit skorem všude a vína v nich vůbec nejsou špatná, rozdíl ceny proti velkému balení je v pohodě a některá dokoce mají šroubovací uzávěr (i když jejich větší bratříčci mají samozřejmě korek)...
JEZDĚTE ZDE METREM A VOZTE SI MINIVINKA, JSOU PROSTE SUPER!!!a úplně nakonec hádanka:
Poznáváte ho?