|
Právě je pát 29. lis 2024 14:51:36
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
KAM S KUBOU aneb první dovolená GURU+MBJ na oddělených moto
Autor |
Zpráva |
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
Re: KAM S KUBOU aneb první dovolená GURU+MBJ na oddělených moto
Po 5hodinach spanku si pripadam jako znovuzrozeny. Vyprchalo ze mne nadseni (silenstvi) vcerejsiho dne a zacinam prehodnocovat dnesni vylet na GG. Kluci rikali ze je tam nejaky vetsi provoz, coz mne dvakrat nemotivuje k jeho navsteve, na druhou stranu co vim, je tam mraky vyhlidek (parkovist) kde se daji okukovat alpy. Asi zajedeme k mýtnici a mrkneme jak moc to tam frci - podle toho zvolime strategii. Nerad bych prisel o sanci na pekne pocasi, na druhou stranu jsem si jist, ze sem stejne jeste vyrazime, taze je otazkou, jak moc se tam nahoru sápat hned první den .... i když pro mne je to vlastně již třetí pokus. No uvidíme s jakou se vzbudí synek - MBJ.
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
pát 21. srp 2009 6:31:09 |
|
|
moose
Registrován: pát 27. úno 2009 10:36:01 Příspěvky: 1274 Bydliště: Roudnice n.L.
|
njn, tak si to tam užijte aspoň vy. my holt zdoláme gg někdy v budoucnu ... že Maďare???
_________________ Moose Inu svět je malý a o náhody tu není nouze.
|
pát 21. srp 2009 18:43:18 |
|
|
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
pát 21. srp 2009 21:58:51 |
|
|
Guru
Administrátor
|
den první Grossglockner I.Je ráno, my vstáváme a plánujeme výjezd na Grossglockner, meku motorkářů kterou snad předčí jen sraz ve Faru. Po snídani, ktera zdaleka nedosahuje snídane stařé Frau Embacher ale nás přesto nasytí, skládáme naše stroje a po ohledání a zjištění, že nedošly přepravou úhony se jdeme obléci. Zde nastává první dilema, venku je sluníko, že se potíme i v trenkách ale G. je nekompromisní - MBJ si musí vzít plnou polní, protože mi přišlo nefér jet nalehka, beru si ze solidarity alespon ostré kalhoty, které doplnuji o letní bundu Hein Gericke - po nezbytném doplnění oleje (nutno podotknout, že jsme nalili do TDM stejné množství oleje jako do 2T TDR... vyrážíme. Cesta ubíhá, MBJ dělá vpředu radost a až na rozhodující křižovatky a pasírování se kolonami vede naši dvojici rychlostím lehce nad povolenou. Projíždíme mýtnicí kde necháváme 36EUR a stoupáme zákrutami plnými výhledů v pravdě pohádkových. Navštívíme obě nejprofláklejší vyhlídky a po svačince se otáčíme před druhou mítnicí - je 15h a po dni plném slunce zaíná krápat - z krápání jí za chvílu déšť a my celý GG dáváme ještě jednou ale tentokrát na Mokro. Vzhledem k letní bundě G, on i na studeno... S Přestávkami v největších slejvácích dorazíme před 19h domů - bylo to super,ale jsme durch, nepromoky se nám ze skříně potichu smějí... Jsme zmrzlí, mokří a rádi že jsme "doma" . I přes to všechno to byl skvělý den a i teď když už jsem v suchém mi ta vzpomínka vykouzlí úsměv na tváři spolu s potěchou duše, protože MBJ se tváří vcelku nadšeně a o to jedinné tu vlastně šlo... ahoj zítra.
|
sob 22. srp 2009 0:35:23 |
|
|
moose
Registrován: pát 27. úno 2009 10:36:01 Příspěvky: 1274 Bydliště: Roudnice n.L.
|
Tak gratuluji oboum k prvnímu zdolání GG .. oběma směry a to i v dešti, krásný fotky.
_________________ Moose Inu svět je malý a o náhody tu není nouze.
|
sob 22. srp 2009 8:22:38 |
|
|
Růža
Registrován: ned 01. bře 2009 11:15:36 Příspěvky: 63 Bydliště: Bořivojova 1771, Roudnice n/L
|
Moc pěkný fotky.Užívejte si to tak dál.
_________________ Hlavně se z ničeho nepo....
|
sob 22. srp 2009 16:57:24 |
|
|
Guru
Administrátor
|
den Druhý . . . Krimml a vodopádyPodle paní domácí i teletextu nás čeká deštivý den, máme ještě pořád mokré hadry a navíc cesta na Mitersil a následně Krimml je hodnocena kolegy z moravy jako nudná státovka - je rozhodnuto, dnes pokoříme Wasserfall Krimml - tentokrát autem. Vyrážíme po snídani vodopády jsou 3 mají 100 až 140m a my zdoláme takřka půl kilometru výškových abycom nakonec stanuli na vrcholku toho všeho - jak jinak než ve slejváku... Pršelo posleních 170m výškových a celou cestu zpět, ale opět to bylo fajn. v 18h jsme po zastávce v Bille dorazili dom a pojedli smaženici od našich nových známých spolu s naší "domácí" bramboračkou z pytlíku. PS: až uvidíte videa, nebudete chápat...
|
ned 23. srp 2009 0:17:39 |
|
|
Guru
Administrátor
|
Ještě malý doplněk ke Grossglockneru - těžce profláklé a hlavně auty.... Velký provoz, pokud nejsi střelec, tak ti nezbývá jet jako kubík v koloně, ja si to na pár místech dal trochu ostřeji, ale asi jedinný rozumný postup pokud se chcete svézt, je bydlet zde a ráno cca 6.30 tam vlítnout a dát tam a zpět (110km). V té době je tam prázdno a nepotkáte tam zrovna moc pdobných šílenců, pak taky cca po 19h provoz také ustává. JInak je tam mraky odpočívadel a běžne se tam jezdí na můj vkus až moc pomalu, není problém potkat idiota v autě, který je skoro metr v protisměru, asi proto že se bojí že spadne .... a jede 50km/h. Já jel velmi pohodovou jízdu bez extremua byl jsem tu za střelce . . obas se objeví někdo kdo je drsnější (tak prostě uhnu - což se mi stalo málem osudným - uvolnil jsem mu stopu a jel si svým tempem, jenže v blbé stopě do zatáky která se najednou ostře zavřela za skálu a to vše z pořádného krpálu...vešel jsem se na svou polovinum, ale bylo to maličko na hraně.) GG je spíš těžká kochačka, hodně stavět, dát si baštu a snažit se nevnímat ty zástupy aut které se tu táhnou jak smrad.... Jednou sem a pak už pořád jinam.... zítra s kubíkem budeme objevovat malé silničky kde potkáme spíš divočáka, než auto - vžyať i my jsme spíš "Divočáci" ..ahoj
EDIT: nevim proc , ale nikde na netu jsem se nedocetl, ze pokud si koupite vjezd na GG, tak vyplaznete 18E a pokud jedete znovu, dostanete vjezd jen za 4E !!! take je tu moznnost koupit 15ti denní a roční vjezd, ale tam netusim ceny. Každopádně je vše fixováno na značku vozidla.
a je tu jeste moznost koupit 15ti denní známku, ta je za 25 EUR. Pak je jeste rocni, ale tu jsem neresil...
|
ned 23. srp 2009 0:44:21 |
|
|
MBJ
|
pohled na věc-MBJGG je naderny kopec a suprove se tu jezdi.. nevim teda jestli tata na ty stary herce jede za mnou schvalne, nebo mu to nejede, ale moje TDR slape jako hodinky.jenom z kopce mi ten motor moc nebrzdi.. ovsem to pokud neprsi, nebo nejedu za autem prilis nevadi Jinak dnesni vodopady byly uzasny.. sice jsme byli celi pocakani ale stalo to za to!
_________________ život se má žít, a ne přežívat
|
ned 23. srp 2009 1:44:26 |
|
|
Guru
Administrátor
|
|
ned 23. srp 2009 19:28:56 |
|
|
|