|
Právě je pát 29. lis 2024 15:00:04
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
Re: SINGLE 2012
Tak jsem koukal a Albánie na žrádlo cca o 20procent dražší než u nás (některý potraviny víc) , benzin nastejno, holtel podle toho co se najde. Tohle mne pobavilo
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
čtv 20. říj 2011 2:20:34 |
|
|
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
pát 21. říj 2011 2:23:29 |
|
|
Tokarev
Registrován: stř 02. čer 2010 14:49:15 Příspěvky: 598 Bydliště: Teplice
|
To vypadá, že to s tou Albánií myslíte vážně...
_________________ I když neumím počítat do tří, můžu dobře čtvrtit....
|
pát 21. říj 2011 8:04:07 |
|
|
Guru
Administrátor
|
NO, jedinej kdo sem píše jsem já....takže za mne ano, myslím.
|
pát 21. říj 2011 17:11:40 |
|
|
Tokarev
Registrován: stř 02. čer 2010 14:49:15 Příspěvky: 598 Bydliště: Teplice
|
Nerad jsem to zrovna já, kdo tu začne šířit pesimistické nálady, ale.... Koukal jsem se na google a prosté naplánování trasy Roudnice - Tirana a zpět mi vyšlo celkem na 354o km. Když budu skromný a připočítám k tomu 46o km tak jsem na 4ooo Km. To při průměrné spotřebě 7L/1ooKm a hodně mírné ceně naturalu 95: 35Kč/l dává cenu 2,45 Kč/km. Tím se dostávám na palivový rozpočet 9.8oo Kč. To je jedna věc. Tou druhou je: Jak to bude s časem. Myslím tím kolika denní bude akce S12. Pokud budu zvažovat krátkou variantu 6 dní, znamená to cca 670 km/den a delší to je třeba 9 dní je to na 440 km/den. Sám za sebe bych se přikláněl k akci na 6 dní a to jednak z časových důvodů ale hlavně v mém případě z důvodů finančních. Proto bych vás chtěl, přátelé poprosit o zvážení, zda je možné aby se S12 kalkuloval s rozpočtem kolem 9.ooo Kč na 6 dní. Nechci nikoho nikam tlačit a v žádném případě omezovat, ale myslím si, že Albánie pro mne bude finančně nedostupná. Sice netuším, jak to bude vypadat na jaře, ale současný stav po rozdělení firmy 2kR a při obratech v Teplicích si to moc nemaluji. Když se S12 vejde do mého rozpočtu bude mi jedno kam se pojede. Důležité je to, že bych chtěl jet s vámi. Já bych navrhl (loni zamítnuté) Holandsko třeba: http://fortifikace.bloguje.cz/820312-opevneni-v-jizni-casti-nizozemska.php
_________________ I když neumím počítat do tří, můžu dobře čtvrtit....
|
stř 23. lis 2011 13:49:27 |
|
|
Guru
Administrátor
|
Prvně bych rád kvitoval s povděkem to že se něco začíná řešit.
Co se týká akce albánie vs holandsko:
Albanie je dál, ale ta cesta se dá naplánovat tak ze bude zážitek /rakouské alpy, slovinsko, pobřeží. Navíc se jsou po cestě levnější země - takže i kdyý jsem pro úspory, nemyslím že bychom moc uspořili . Co se týká singlu, ono to vždy bude od 2500 km výše, otázka je kolik z té trasy za to stojí - do holandska to nebude zrovna zážitek /myslim cestu.
Takže za mne - samo je to o lidech, klidne pojedu jinam, pokud to bude za levno, budu rad, terminove bych rad 7-8dnu /v tom 2 vikendy takkze 5-6 pracovnich. Jinak je mi vcelku jedno kam pokud to bude snesitelne pro muj stroj.
|
čtv 24. lis 2011 0:05:26 |
|
|
Maďar
|
Když ne na sever za Trolama (což uznávám by bylo o něco finančně nákladnější) tak spíše na východ za dobrodružstvím . Délku pobytu s přáteli si zařídím to už budem mít šest krityckých nedělí za sebou tak by mě nemělo nic bránit pokud já vydržím delší odloučení od mé rodiny.
|
čtv 24. lis 2011 21:33:58 |
|
|
Guru
Administrátor
|
Maďar píše: ...to už budem mít šest krityckých nedělí za sebou . jako že už budeš(me) střílzlivý??? Chodu teprv pak ti začne vojna..
|
pát 25. lis 2011 0:32:35 |
|
|
Prim
Registrován: čtv 27. led 2011 9:13:25 Příspěvky: 317 Bydliště: Klecany
|
Cau, docela se priklanim k Tokymu - moc netusim, jaky bude stav v lete, jestli bude cas i penize... v kazdem pripade kdyz uz by se melo zkracovat - co zachovat smer, jen zkratit cestu? Napadla me takova hrisna myslenka, napr. Bosna?
|
pát 25. lis 2011 9:50:32 |
|
|
Guru
Administrátor
|
Hele možná by nebylo od věci se bavit konkrétněji - tj kolik peněz a kolik dní hodláte na Single obetovat??? Bosna dobrý, na druhou stranu albánie je od bosny cca 400km - tj 800km navrch (dle výpočtů tokareva 2000Kč za palivo a 2dny) - na druhou stranu mi přijde podstatně zajímavější přijde mi že tam máme i větší kopce . Do bosny si můžem zajet aš se budem zas jednou flákat u Splitu . Pro info - Rumunske hranice jsou cca 800 a spodní cíp (BANÁT) dalších necelých 400. Pak tu máme třeba UK (do Užhorodu cca 800-900), nebo už probíranou západní evropu, ale ta by se asi kvuli financim musela řešit stany a vlastní stravou. ...jináč osobně pokud to unesu finančně mi je skoro jedno kam (taky netuším co v přípdané práci - ale to asi nemusím ani řešit, to se teprve uvidí - ja ani nevim kolik ma v dnesni dobe smrtelník dovolené) Za mne: Albanie Bosna (rad bych dal po ceste i koupačku ) Rumunsko Dolomity Švýcarsko (asi by se dalo pořešit levne ubytko přes Bogana - tj spani na chalupě a vyjezdy z ni) pripadne UK ----------- Rusko daleko a cesta na prd Holandsko - zadna hitparada, cesta na prd a draho ---------- Faktem je že pokud bychom rozumě zorganizovali ty švýcary, ve finále by to mohlo být levné - za předpokladu že nepojedem po ose - auto vezoucí 3 motky a 3lidi + proviant - spotřeba 10l tj poloviční náklady na dopravu + libovolná bagáž a tím úspora na žrádle. Ubytko cca 15E v kopcích, projížďky po okolí cca 300-400 denně po silnicích vhodných pro můj stroj - pokud by někdo neuměl vyhledávata arád by si osvěžil o co tam šlo - DETAILY ŠVÝCARSKOJeště mne napadá: pokud by šlo o auto svozíkem pouze na 2 stroje, i tak dojde cca 20-30% =uspo5e paliva a hlavne auta jezdi i v noci... takz je možné kombinovat - případné pomalé jezdce , nebo jezdce co nemohou uvolnit čas naložit a ti rychlejší z nás si to mohou dát po ose - relativně nalehko jelikož by jistě proběhla dohoda o bagáži. Náklady(velmi nahrubo): 5100Kč /auto 2600 ubytování (6 nocí) 4400 palivo na místě (350km denně) ---------------------------- 8600Kč/os za 6+1 dní bez stravy a utrácení při obsazenosti 3os/auto (2os/auto to bude na osobu o 850Kč víc) + patřičná dálniční známka odjezd možný na noc
|
pát 25. lis 2011 14:02:08 |
|
|
|