|
Právě je pát 29. lis 2024 19:34:51
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
Re: SINGLE 2012
Pokud proběhne italie, je zbytečné řešit jiný motky. Když motka nepojede, prostě pro ni sklouznem ten samy den vozikem. Npříklad MBJ pojede na babče - tj XJ 600, r.v 88 (takže jí je o 5let víc než MBJ) a má natočeno cca 130tis - nébo nějak tak, kdo ví. Přebije to někdo? Myslím, že na to nikdo nemá... UZÁVĚRKA: pokud by byla zvolena itálie nebo podobný typ, bude se řešit závazně uzávěrka do začátku prázdnin - tak aby se včas našlo ubytování pro adekvátní počet osob. Samo čím dříve se dohodneme na počtu, tím lépe - musí se vyřešit doprava a ubytko. Myslím, že větší problém bude s ubytkem, - pro ty co by měli ubytko a neměli transport - bud si ho musi zaridit, jet po ose nebo mi zaplatte benal a já Vám přenechám místo v autě - pro mne jde především o úsporu peněz - když ráno vyjedu, navečer tam jsem ...ale asi budu muset jet sám , nebo s Maďarem a o něco dříve . Prostě vyřešme co nejdříve cíl / typ jak proběhne single a pak bude-li to nutné pořešíme počty lidí a ostatní nutné věci. Jak jsem psal, Boxer (nebo tranzit ...) + vozik je podle mne cca 9motorek. Pokud bychom měli ještě jeden vozik (pujcil by Martin - Tokareva švagr), tak uvezeme cca 14mašin. Do transitu 3 lidi a potřebujeme tedy auto pro 11lidí nebo Viano (7míst) + osobák (4místa) - celkové náklady se podělí počtem účastníků). Problém je že pro řízení auta s tímhle vozíkem každopádně potřebujeme papíry skupin B+E nebo C.... a to už je vcelku problem Mimochodem kdo je máte(papíry B+E nebo C+E)? Mučánek Gabo Ještě je tu varianta vetšího auta - ale to by se muselo pořešit - jedinný kdo jej má a koho znám je Gabo ---papíry na E stojí 6000, zajímal jsem se o to, šel bych do toho, ale nemam na to prachy. Takže máte o čem přemýšlet...
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
pon 07. kvě 2012 0:20:41 |
|
|
Guru
Administrátor
Registrován: pát 27. úno 2009 10:00:38 Příspěvky: 4058 Bydliště: Žižkova 728, Roudnice nad labem
|
...Livigno jsem vybral kvuli bezcelní zóně a tudíž levnému chlastu - - cíl cesty by měl být jakýkoli cíl někde ve středu alp, pokud bude více varinat , bude vítězit položení tak aby bylo kam vyrazit - asi by takováto akce nebyla jen o jezdění ale prosazoval bych snahu vytěžit lokalitu tak abychom za 3 dny neprolítali celou oblast a pak na sebe nekoukali - raději snížím denní nájezd a doplním o nějakou zajímavost - tím by mohlo dojít i k ponížení nájezdu km a tím i peněz - ale to je o cenách vstupného . no uvidíme Samo bych tu rád viděl i jiné náměty - řekněme do konce KVĚTNA sem dáme všechny návrhy které připadají v úvahu, pak do konce ČERVNA 12 vybereme ten pravý , termín a seznam účastníků. Náměty které sem dáte, zkopíruji do prvního příspěvku v tématu aby byly pohromadě.
_________________ Guru, FishX3, Dáda, President nebo Bůh? V nebi je čistší vzduch, ale v pekle lepší společnost! Demokracie = Utopie, pokud někdo nedrží opratě a bič, věci se nepohnou.
|
pon 07. kvě 2012 0:28:52 |
|
|
Mučánek
|
Když nás bude více tak bych ještě věděl o Scanii 510+ s návěsem Schwarzmuller na tom mám také papíry No severozápad Itálie by se mě moc páčilo. No a počítá se s koupáním v moři??? zase až tak daleko to není A co ve Švýcarsku Bodamské jezero prý je to hezké místo.
|
pon 07. kvě 2012 8:41:11 |
|
|
Guru
Administrátor
|
No popravdě na konci září by jsi měl spíš než plavky k motorce přibalit sněhové řetězy...
Pro ty z Vás které by to zajímalo, mám já, Moose a Maďar DVD set z akce roku 2009 (od 24.9) kdy jsme projeli Alpy od východu k západu (rakousko -italie - svýcarsko - německo). Bohužel co jsem dnes koukal na místní cestopis, je "volačo pojebane" a kdom textu uvidíte kulové - mrknu co se s tím dá dělat - snad večer
|
pon 07. kvě 2012 8:51:53 |
|
|
Mučánek
|
ajejej asi si budu muset přikoupit výstroj abych nepřimrzl a vuít pjášky na rýmičku
|
pon 07. kvě 2012 20:03:45 |
|
|
Guru
Administrátor
|
Tokarev mne upozornil na důležitý fakt a to je cena benzinu v bezcelní zóně - Livignu - zapátral jsem a zjistil, že aktuální cena je od 1.18E /l Kurz E k dnešnímu dni cca 25kč - -tj dnes se v Livignu tankuje pod 30Kč/l ..... Tabulka cen spolu s mapou čerpačekCitace: Zdravím. 20.1.2012 jsme tankovali v Livignu naftu za 0,99 eura / l, takže je to proti ČR výrazně nižší, jinak v Bormiu (39 km) už nafta stála kolem 1,79 E/l datum: 29.1.2012 12:40:05 Tak sme se vcera vratily z livigna, cema PHM cca 1,02 éček ve všech čerpačkách kolem livigna. Ceny alkoholu se v obchodech lisi cca o 50 centů ale pořád výrazně nižší než u nás. Koupily sjsme nad limit převozu a báli jsme se na hranicích. Nás nestavěli jdou spíš po Polácích ale viděli jsme jak chytli nějakého čecháčka a komplet celé auto musely vyházet. Bydleli jsme v Trepalle a v obchodkách s potravinami i alkoholem tam bylo o cca 10 centů levněji než dole v Livignu, PHM byly stejné jak Livignu, Vařily jame si samy a když sme to spočítaly tak to vyšlo o něco dráž než u nás, ale zase jsme ušetřily min. 15 kg zátěže a místa v autě komentáře odtud http://www.zimni-alpy.cz/diskuse/?frm=L ... rent=21927 Za těchto podmínek preferuji ubytko tak, abychom jezdili denně přes Livigno - tj bydlet v blizkem okoli neb to je dalších cca 20% dolu z nákladů na benzin jež tvoří hlavní položku v celkových nákladech expedice a částečně i cesty domů.jako rozumné bych viděl ubytování v okruhu cca 15km nebo blíž ...musim mrknout jetli je ta dostatek "okruhů" - v tomto byhc požádal o součinnost Vzdálenost do Livigna 775-810km, na trase jsou zpoplatněné úseky - bude nutno zjistit ceny. Doba cesty dle navigace cca 8h..... Našel jsem tip na ubytko - ale usim prověřit ceny v našem termínu http://www.beltram.cusini.com/eng/dove.php http://www.chata.cz/livigno/livigno/hor ... sub-detailhttp://www.riogaldo.it/cs/chaletlivignoapartmets.htmlCeník tunelu Livigno : http://www.livigno.eu/download.jsp?idru ... ubs=133237Auto do 3,5t - 13E Motorka - 9E Mikrobus 10-19mist - 27E Auto pod 18t - 30E jeden směr ??? našel jsem zmíňku kde řešili na čemsi jeden směr 25E a oba směry 30E... nevim Oteviraci doba tunelu: http://www.livigno.eu/en/village/how-to ... -la-scheraVývozní limity pro dutty free : http://www.livigno.eu/en/shopping/duty-free
|
úte 08. kvě 2012 1:15:01 |
|
|
gabo
|
Guru píše: Pokud proběhne italie, je zbytečné řešit jiný motky. Když motka nepojede, prostě pro ni sklouznem ten samy den vozikem. Npříklad MBJ pojede na babče - tj XJ 600, r.v 88 (takže jí je o 5let víc než MBJ) a má natočeno cca 130tis - nébo nějak tak, kdo ví. Přebije to někdo? Myslím, že na to nikdo nemá... UZÁVĚRKA: pokud by byla zvolena itálie nebo podobný typ, bude se řešit závazně uzávěrka do začátku prázdnin - tak aby se včas našlo ubytování pro adekvátní počet osob. Samo čím dříve se dohodneme na počtu, tím lépe - musí se vyřešit doprava a ubytko. Myslím, že větší problém bude s ubytkem, - pro ty co by měli ubytko a neměli transport - bud si ho musi zaridit, jet po ose nebo mi zaplatte benal a já Vám přenechám místo v autě - pro mne jde především o úsporu peněz - když ráno vyjedu, navečer tam jsem ...ale asi budu muset jet sám , nebo s Maďarem a o něco dříve . Prostě vyřešme co nejdříve cíl / typ jak proběhne single a pak bude-li to nutné pořešíme počty lidí a ostatní nutné věci. Jak jsem psal, Boxer (nebo tranzit ...) + vozik je podle mne cca 9motorek. Pokud bychom měli ještě jeden vozik (pujcil by Martin - Tokareva švagr), tak uvezeme cca 14mašin. Do transitu 3 lidi a potřebujeme tedy auto pro 11lidí nebo Viano (7míst) + osobák (4místa) - celkové náklady se podělí počtem účastníků). Problém je že pro řízení auta s tímhle vozíkem každopádně potřebujeme papíry skupin B+E nebo C.... a to už je vcelku problem Mimochodem kdo je máte(papíry B+E nebo C+E)? Mučánek Gabo Ještě je tu varianta vetšího auta - ale to by se muselo pořešit - jedinný kdo jej má a koho znám je Gabo ---papíry na E stojí 6000, zajímal jsem se o to, šel bych do toho, ale nemam na to prachy. Takže máte o čem přemýšlet... papíry no problem.... jinak auto mám ale bez gule takže vozejk jedině přidrátovat.....
|
úte 08. kvě 2012 23:09:56 |
|
|
moose
Registrován: pát 27. úno 2009 10:36:01 Příspěvky: 1274 Bydliště: Roudnice n.L.
|
za mne livigno i kvůli cenám benzínu - pokud se to nebude kompenzovat s každodenními průjezdy placeným tunelem - je vhodné - stejně jako kterékoli jiné místečko Papíry B+E bych v té době měl mít taky. spolu s místem také počítat s tím, aby bylo kde parknout auta i s vlekem (ky) mrknu na případná ubytka + cíle
_________________ Moose Inu svět je malý a o náhody tu není nouze.
|
stř 09. kvě 2012 6:40:16 |
|
|
Guru
Administrátor
|
moose píše: za mne livigno i kvůli cenám benzínu - pokud se to nebude kompenzovat s každodenními průjezdy placeným tunelem - je vhodné - stejně jako kterékoli jiné místečko Papíry B+E bych v té době měl mít taky. spolu s místem také počítat s tím, aby bylo kde parknout auta i s vlekem (ky) mrknu na případná ubytka + cíle Pokud budeš hledat ubytko, asi by se jednalo o termín: ubytování sobota 22.9 (jeli bychom po práci na noc 21.9 večer) do soboty 29.9 (odjezd ráno). Další bezcelní zonou je oblast Samnaun ..... nemaj jezero, ale nemaji ani placeny tunel. Mé hledání směřuje především na horksé chaty kde bychom vytížili celou kapacitu, mám obavy že velké chaty budou mimo sezonu a tudíž zavřené (jak jsme konec koncu oba viděli). Je třeba prohlednout i okoli livigna aby bylo kam jet - samozřejmě přesuny tunelem jsou vzhledem k ceně nesmysl (i když pokud ten den natankuješ víc jak 10l tak nula od nuly pojde). Ale i tak raději prilitam těch 10l přes Stelvio než je dát Švýcarským elektrárnám. Co jsem koukal je v tehle oblasti docela hodně jezer.
|
stř 09. kvě 2012 10:42:22 |
|
|
Guru
Administrátor
|
Gabo jake mam počítat náklady na auto pokud by jsi ho vzal?
|
stř 09. kvě 2012 10:44:30 |
|
|
|