Přimda - Hranice(Aš)/ 4.trasa Single 09
Přebírám velení od Mooseho ,,děkuji''
Tedy jsme v Přimdě a můj úkol zní dotáhnout naší bandičku k mému, teď už vlastně našemu kamarádovi Mírovi V. A to do nejzápadnějšího městečka naší rep. Hranice u Aše. Vzhledem k tomu, že né všichni máme motorky
nemohl jsem vybrat trasu offroad a s ohledem na ostatní jsem vybral toto.
Z Přimdy pojedeme směr Tachov a to přes Rozvadov, Nové Domky, Jedlina, Lesná a Studánka ,,za cestu se předem omlouvám ,ale vypadá to, že že by to mohlo být vzrůšo. Tedy pokud nás tam něco nebo někdo nesežere''
V
Tachově můžeme navštívit hrad z 13 století zámek ze 17 století a nebo
muzeum či
jízdárnu. Dále mastíme do města Planá, kde je opět zámek a hrad, ale jako nejzajímavější se mi jeví
hornické muzeum. Nebo můžeme vystoupat na rozhlednu
Bohušův vrch. Jedeme směr Mariánské lázně, kdy cestou z Plané můžeme zavítat do pivních lázní,
pivovarského muzea či stylové restaurace v městě Chodová Planá. Posilněni nebo poučeni jak se vaří pivo sedáme na stroje a zajíždíme do města Mariánské lázně.
V Mariánkách můžeme a určitě navštívíme kolonádu a známou
zpívající fontánu a nebo
park miniatur Boheminium.
Z Mariánek cestou do Aše dále protínáme město
Cheb a jeho malebné náměstí a předním ležící
přehradu Jesenice.
No a po Chebu zřejmě poslední za zmíňku stojící a na trase ležící místo a tím je další lázeňské město
Františkovi lázně, kde se můžeme nalokat z několika pramenů a nebo polochtat Františka na kouličkách kvůli plodnosti, ale to prý působí pouze na ženy. A jelikož s námi jediná žena a to jen na půl je maďar ,, soudě dle jeho výbavy,kdy v kosmetickém kufříku má vše krom rtěnky a řasenky''
sedáme na mašiny a míříme do cíle a tím je město Hranice. Kde nám kamarádem byla nabídnuta prohlídka soukromého muzea a i nocleh. Což se musí večer náležitě oslavit.
Po cestě projíždíme také kolem řádky rozhleden, které můžeme navštívit jako např. Šibeniční vrch neboli Bohušův vrch u Plané, Kamzík a Hamelika u Mariánek, Zelená hora u Chebu nebo Selingburg a Zámeček u Frant. lázní či nejzápadnější
rozhledna Háj u Aše.